OVER NEW

Left_col

Waar staat NEW voor?
NEW staat voor Nieuwe Electronische Waar.
Wat is NEW?
NEW is een platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland.
Waarom NEW?
NEW heeft als doelstelling talent te ontdekken en te ontwikkelen. Oost-Nederland heeft veel talentvolle producers die niet gehoord of gezien worden. NEW zet zich in om daar verandering in te brengen zodat deze producers zich zowel in de studio als op het podium kunnen ontwikkelen.
Hoe bereikt NEW haar doel?
NEW zet haar netwerk in om zoveel mogelijk producers te bereiken zodat deze een artiestenprofiel aan maken, hun tracks uploaden en elkaar feedback geven via SoundCloud, Facebook en Twitter. NEW organiseert workshops voor de NEW producers. Gevestigde namen delen de ins en outs op het gebied van software, hardware en vaardigheden voor in de studio of op het podium. NEW selecteert en programmeert showcases voor NEW producers voor festivals en clubshows. NEW brengt één keer per jaar een album uit met daarop een selectie van muziek van NEW producers. Op de site van NEW is de muziek van de NEW producers te ontdekken, komen producers in contact met elkaar en delen ze kennis en ideeën.
Voor wie is NEW?
Voor iedereen die electronische muziek produceert en in Oost-Nederland woont.
Waar vind je NEW?
Op www.nieuweelectronischewaar.nl/. Op deze site staan de artiestenprofielen met hun tracks, zie je waar en wanneer de workshops en showcases plaatsvinden, en vind je nieuws over NEW.
Wie zijn NEW?
NEW is een samenwerkingsproject van Productiehuis ON, Burgerweeshuis en Doornroosje.
Partners van NEW
EscRec - Gogbot festival - de-Affaire - Burgerweeshuis.nl - Doornroosje.nl - ONinternet.nl - Gesel XL - 3voor12 Arnhem Nijmegen - 3voor12 Overijssel
Waar is NEW nog meer te volgen?
Twitter - Facebook - Partyflock - Soundcloud

FAQ

Tot wanneer kan ik mijn muziek plaatsen?
Je kan altijd muziek plaatsen om te kijken of je tracks gewaardeerd worden. Om in aanmerking te komen voor een plaats op de cd NEW 7.0 zal je uiterlijk 1 december op de site moeten staan. Koppel je tracks uit SoundCloud aan je profiel en zet een vinkje bij de track die namens jou in aanmerking komt.
Wat voor soorten muziek mag ik plaatsen?
NEW moedigt iedereen aan om lekker buiten de bestaande hokjes te denken. Maak muziek vanuit je hart en laat je niet leiden door anderen. Wij stimuleren eigenzinnigheid en creativiteit. NEW doet niet aan hokjes dus kies je eigen pad. De enige harde eis is de tweede letter van NEW, de E van electronisch wel te verstaan. Vullen jullie de rest maar in.
Wanneer kom ik uit Oost Nederland?
Iedereen uit Overijssel en Gelderland kan meedoen aan NEW. Als je niet uit deze regio komt kun je wel meedoen aan workshops en showcases, maar kom je niet in aanmerking voor een plaats op de CD. We vragen je om liever geen profiel aan te maken als je niet Oost-Nederland komt, zonodig controleren we de herkomst van onze artiesten.
Hoe lang mogen mijn tracks zijn?
De tracks mogen maximaal 10 minuten duren. Dit doen wij om te voorkomen dat er livesets geplaatst worden. Mocht je een track hebben die net iets langer duurt, neem dan contact op via het info@nieuweelectronischewaar.nl, dan kunnen we kijken of we er een mouw aan kunnen passen.
Hoe komt mijn track in aanmerking voor de CD?
Een keer per jaar komt NEW met een nieuwe cd, met daarop een verzameling van de beste tracks die door het jaar heen op onze site zijn geplaatst. Iedereen kan zijn zijn eigen beste track van het jaar nomineren voor deze release. Een selectiecommissie stelt een nominatielijst samen waarna een onafhankelijke vakjury de eindselectie maakt voor de release. Zowel genomineerden als de winnaars worden bekend gemaakt.

CONTACT

Emailadres info@nieuweelectronischewaar.nl Postadres Stichting NEW Stationsplein 11 6512 AB Nijmegen

Spelregels / FAQ

DOWNLOADS

static/about/downloads not found

De Partners van NEW