Dit is de lichting NEW 8.0

9 januari 2013
New_cover_preview_01

Het is rond, de namen zijn bekend! Uit het grootste aantal inzendingen ooit, hebben we twaalf tracks geselecteerd die zullen verschijnen op de nieuwe release. Het blijkt maar weer hoeveel verborgen talent er nog rondloopt in Gelderland en Overijssel. Met de lichting NEW 8.0 gaan we dit jaar weer vele showcases en festivals af, en intussen blijven we doorzoeken naar nieuw electronisch talent in Oost-Nederland.

We zijn blij om weer een hele rits nieuwe namen te verwelkomen, tussen een aantal bekende namen van NEW 7.0. De twaalf verkozen tracks voor NEW 8.0 zijn van MSNTHRPX, Julien Mier, Gameface, Kalima, Knarsetand, Knotted Sheets, Near Earth Object, Raymon Brugman, Sinewave77, Sam A La Bamalot + Asterisms, Alias Lou, en Yoeri.

De jury was zeer te spreken over de diversiteit en de hoge kwaliteit van de inzendingen. Het verschil tussen de hoogst en laagst gewaardeerde track op de shortlist was dit jaar ongekend klein. In de jury zaten onder ander Erik Delobel, programmeur van Hedon in Zwolle, en Harco Rutgers, eigenaar van het label esc.rec.

De CD en de digitale release van NEW 8.0 verschijnen begin maart, en worden gelanceerd met een dubbele releaseparty:
2 maart - Hitsig - Burgerweeshuis, Deventer
9 maart - Planet Rose - Doornroosje, Nijmegen

< Terug naar de voorpagina

Leden Login

Mentions

Nieuws bekijk alle nieuwsitems

Tweets

Nieuwe muziek

Top 5 afgelopen maand