Nieuwe Electronische Waar brengt de toekomst uit het Oosten

19 februari 2013
New-8_1_

Vandaag presenteren we het album NEW 8.0. Dit is de generatie van het Oosten die dit jaar gaat oogsten. Download hier de twaalf tracks met het geluid van de toekomst.

KLIK HIER OM NEW 8.0 TE DOWNLOADEN

Met de software van tegenwoordig heb je zo een volledige studio thuis, en dankzij sociale media wordt je muziek binnen korte tijd over de hele wereld geluisterd. Steeds vaker weten jonge producers met hun muziek internationaal al indruk te maken, terwijl in hun eigen stad nog niemand van ze gehoord heeft. Nieuwe Electronische Waar houdt in Oost-Nederland de oren gespitst en presenteert een nieuwe lichting talentvolle producers wiens namen je zeker moet onthouden.

Nieuwe Electronische Waar is een platform en netwerk voor producers in Gelderland en Overijssel. Ieder jaar brengt N.E.W. een nieuw album uit met twaalf tracks van de producers die zij dat jaar speciaal onder de aandacht zullen brengen. Generatie NEW 8.0 bestaat uit Alias Lou, Julien Mier, Gameface, Kalima, Knarsetand, Knotted Sheets, MSNTHRPX, Near Earth Object, Raymon Brugman, Sinewave77, Sam A La Bamalot + Asterisms, en Yoeri. De invloed van alles wat er wereldwijd gebeurt in de electronische muziek hoor je bij hen terug. De dominatie van de 4-kwartsmaat is al lang voorbij, en invloeden komen evengoed vanuit ambient, acid, dubstep, future garage, glitch, juke, en trap.

Sam a la Bamalot en Kalima (voorheen bekend als Radion) zijn voor het derde achtereenvolgende jaar met een track vertegenwoordigd. Knarsetand, Near Earth Object, en Yoeri geven een vervolg aan hun debuut op NEW 7.0. Met acht nieuwe namen wordt er weer veel talent aangeboord uit heel Oost-Nederland. Voor NEW 8.0 werd door een vakjury een keuze gemaakt uit meer dan honderd inzendingen. In de jury zaten onder ander Erik Delobel, programmeur van Hedon in Zwolle, en Harco Rutgers, eigenaar van het platenlabel esc.rec.

Deze nieuwe lichting van producers zal NEW het hele jaar door op vele manieren promoten. Ten eerste met de release van het album NEW 8.0. De digitale release hiervan is gratis te downloaden en wordt door het label esc.rec. op alle mogelijke manieren online gedistribueerd. De belangrijkste impuls die N.E.W. de producers geeft is door ze de kans te geven dit jaar een flink aantal optredens te doen tijdens clubnachten en op verschillende festivals.

NEW 8.0 verschijnt natuurlijk ook als CD. Deze is gratis verkrijgbaar op de releaseparties begin maart. Op zaterdag 2 maart is er een releaseparty in Het Burgerweeshuis, en op zaterdag 9 maart in Doornroosje, Nijmegen. De geselecteerde producers zullen hier optreden met live-sets of als dj.

N.E.W. zorgt dat ook alle andere aangesloten producers zich kunnen blijven ontwikkelen. Op de site nieuweelectronischewaar.nl kunnen alle producers van Oost-Nederland een profiel aanmaken en hun nieuwe producties laten luisteren. Alle nieuwe tracks kunnen in aanmerking komen voor de volgende release, NEW 9.0. Tijdens de jaarlijkse NEW Conference krijgen alle aangesloten producers de kans om masterclasses te volgen van topproducers en andere mensen uit het vak.

< Terug naar de voorpagina

Leden Login

Mentions

Nieuws bekijk alle nieuwsitems

Tweets

Nieuwe muziek

Top 5 afgelopen maand