ARTIST: John Peters

Img_0041

About John Peters

Ooit geboren in Nijmegen maar tegenwoordig woonachtig in een klein dorpje net onder Nijmegen. Van origine drummer, in de jaren 80 gegrepen door Dance-classics, Chicago house en de early 90’s trance. In de jaren tachtig draaide ik als dj vinyl platen, geinspireerd door mister in the mix himself Ben Liebrand. Begin jaren negentig begon ik met het produceren van muziek op een Ms-Dos pc met fasttracker, bekend onder de wat oudere producers onder ons ;-)! De geluidskwaliteit was verschrikkelijk maar ik heb er veel van geleerd. De laatste 10 jaar hebben mijn producties een serieuze wending gemaakt wat heeft geresulteerd in diverse tracks in diverse stijlen. Een track op mijn laatste cd (pussies beware) genaamd “Next stop to Jamaica” is ondergebracht bij Cloud9 en te verkrijgen op dance-tunes.com. De tracks die hier op deze site zijn te beluisteren is een kleine greep uit hetgeen ik tot nu toe heb geproduceerd. Ik werk momenteel aan een paar tracks met singer/songwriter Peter May! Ze zullen naar alle waarschijnlijkheid dit jaar af zijn dus blijf mij volgen!

GEAR

In essentie gebruik ik Ableton Live en Soundforge met een Korg R3. Verder een heel vat aan plugins en samples. Favorieten: Omnisphere, Nexus, Sylenth, Gladiator, Firebird, Venguard en Dune.

STYLE

Combinatie van dance, trance, acid-house en deep house, soms met wat ambient, lounge en jazz invloeden. Flawless is mijn laatste track waar ik erg tevreden over ben. Het is een vrolijke, vette dancetrack dat zomaar eens de zomerhit van 2014 kan worden ;-)!?

< TERUG NAAR ARTIESTENOVERZICHT

Tracks

Phoenix
Adagio from John
Flawless (final version)
Gone (feat. Peter May)
Pulverturm 2013 (radio-edit)
Next stop to Jamaica
Parade of the flamingo's
Hold your head up

Social Media


External_32 Soundcloud_32