ARTIST: John Peters

Img_0041

About John Peters

Ontsprongen in Nijmegen maar na tal van omzwervingen woon ik sinds een paar jaar op de grens van Gelderland, Limburg en Brabant. Van origine ben ik drummer, maar in de jaren 80 werd ik gegrepen door de electronische muziek en dit heeft me nooit meer losgelaten. Geinspireerd door mijn buurtgenoot Ben Liebrand mixte ik in de jaren 80 als DJ de betere dance-classics van destijds aan elkaar, in de jaren 90 aangevuld met house. Tegenwoordig draai ik nog steeds dance-classics omdat dit tijdloos is en mooie en blije herinneringen oproept bij wat ouder publiek. Daarnaast draai ik Ibiza Lounge / Deep Tech House. Muziek waarbij je door het ideale tempo, de lekkere beat en het mooie laag oneindig kunt dansen en chillen. Vanaf de 90’s begon ik met het produceren van eigen tracks. De nummers hiernaast zijn een paar van de tracks die ik tot nu toe heb geproduceerd. De track "Next stop to Jamaica” is ondergebracht bij het label Cloud9 en verkrijgbaar op dance-tunes.com of i-tunes. Flawless en Higher Love zijn mijn laatste tracks. Flawless is een erg catchy dancetrack met een zomers tintje en Higher Love is een lekker loungy housenummer.

GEAR

In essentie gebruik ik Ableton Live en Soundforge met een Korg R3. Verder een heel vat aan plugins en samples. Favorieten: Omnisphere, Nexus, Sylenth, Gladiator, Firebird, Venguard en Dune.

STYLE

Combinatie van dance, trance, acid-house en deep (tech) house, gecombineerd met wat ambient, lounge en funky jazz invloeden. Flawless is mijn laatste track waar ik erg tevreden over ben. Het is een vrolijke, vette dancetrack dat zomaar eens de zomerhit van 2014 kan worden ;-)!?

< TERUG NAAR ARTIESTENOVERZICHT

Tracks

Flawless
Higher Love
Hold Your Head Up
Phoenix
Adagio from John
Gone (feat. Peter May)
Pulverturm 2013 (radio-edit)
Next stop to Jamaica
Parade of the flamingo's

Social Media


External_32 Soundcloud_32